Kun nykyaikana trendinä on tehokkuus, se näkyy myös rakentamisessa. Tilojen käytössä suositaan toimivuutta, monikäyttöisyyttä ja esteettistä ulkonäköä. Tähän yhtenä ratkaisuna voi olla taitto-ovi, joka on sinänsä vanha keksintö, mutta moderni ja käytännöllinen vaihtoehto tiloihin, johon perinteiset väliovet tuntuvat ulkonäöllisesti tylsiltä tai hankalilta asentaa.

Memmu Pitkänen on rakennusarkkitehdiksi opiskeleva sisustussuunnittelija, joka valitsi omaan taloonsa taitto-oven. Talon suunnittelun lähtökohtana oli ajatus, että talosta voidaan tulevaisuudessa muodostaa helposti kaksi erillistä asuntoa. Tästä syystä tilojen nykyiseen jakamiseen tarvittiin toimiva, mutta myös näyttävä ratkaisu.

—Etsin netistä ratkaisua, joka täyttäisi vaatimukseni erilaisesta ja kuitenkin käytännöllisestä väliovesta, joka sopisi isoon oviaukkoon. Innostuin kun löysin tällaisen vaihtoehdon Joroisten Taiteovien valikoimasta. Otettuani yhteyttä Joroisten Taiteoville, sain sieltä heti alusta lähtien erittäin asiantuntevaa ja nopeaa palvelua niin valintojen kuin myöhemmin myös asennuksen suhteen, Memmu toteaa.

Petri Boman on toinen Joroisten Taiteovien omistajista. Kun asiakas ottaa häneen yhteyttä, hän kartoittaa asiakkaan tarpeen tarkasti. Hänelle on erityisen tärkeää se, että he osaavat opastaa asiakkaita juuri oikeanlaisten ovien valinnassa. Asiakaspalvelussa on tärkeää kertoa rehellisesti myös se, jos jokin ratkaisu ei ole järkevä.
—Taitto-ovi on erinomainen vaihtoehto erityisesti isoihin aukkoihin. Taitto-ovi ei vaadi karmeja, vaan se voidaan sijoittaa siistittyyn aukkoon. Erityisen sopivia taitto-ovet ovat vanhoihin rakennuksiin, joissa seinät saattavat olla vinoja. Taitto-ovi on myös tilaa säästävä ja käytännöllinen vaihtoehto käytäville, joissa on useita ovia vierekkäin, Petri sanoo. Kovaan käyttöön hän ei ovea kuitenkaan suosittele.
—Taitto-ovi ei kestä paiskomista, vaan se sopii tiloihin missä sitä ei availla edestakaisin jatkuvasti.

Taitto-ovissa on laaja skaala väri- ja materiaalivaihtoehtoja, joten asiakkaille voidaan valmistaa hyvin pitkälle juuri sellainen ovi kuin hän haluaa. Tästä syystä taitto-ovista saadaan yksilöllisiä ja näyttäviä niin isoihin kuin pieniinkin tiloihin. Julkisella puolella niitä on käytetty esimerkiksi vanhainkotien keittiö- ja ruokailutiloissa, joissa on haluttu luoda kodinomaista tunnelmaa.

Näyttävyyttä ja pientä revittelyä haki myös Memmu, joka ammattinsa puolesta halusi kokeilla talonsa tilanjakoon jotain uutta. Hänelle korkea laatu oli yksi edellytyksistä. Hän toteaakin, että asiakaspalvelun ja laadun takeena suomalainen valmistaja on ehdottomasti hyvä valinta.
—Kysymyksiini vastattiin aina pikaisesti. Myös värien ja materiaalien valikoima on suuri. Taitto-ovi on mahdollista saada ihan missä sävyssä tahansa. Itse valitsin oviimme saman tummansinisen sävyn Tikkurilan värikartasta kuin mitä on käytetty huoneen seinissä, Memmu kertoo.

Taitto-oven avulla pystyy luomaan leveitäkin kulkuväyliä ja samalla jakamaan tila nätisti kahtia. Tilojen muunneltavuus on yksi osa kestävää kehitystä ja erilaisissa tiloissa tilanjakajilta vaaditaan erilaisia ominaisuuksia. Tällöin asiantunteva opastus auttaa tekemään valintoja, jotka kestävät pitkään.

Sopisiko taitto-ovi ratkaisuksi sinun rakennukseesi? Kysy lisää: Petri Boman 042 493 7280