Molemminpuolinen luottamus toi Tero Ollikaisen osakkaaksi Joroisten Taiteoville

Joroisten Taiteovien omistuspohjassa tapahtui muutos tämän vuoden helmikuussa, kun Tero Ollikaisesta tuli Joroisten Taiteovien osakas Petri ja Tiina Bomanin lisäksi.

Tero Ollikainen ja Petri Boman ovat tunteneet toisensa jo vuosia. He ovat työskennelleet aiemmin samassa työpaikassa, minkä jälkeen Ollikainen on tehnyt useita vuosia töitä Joroisten Taiteoville. Aluksi hän työskenteli oman yrityksensä nimissä ja myöhemmin kokopäiväisenä työntekijänä Petrin ja Tiinan toiveesta.

—Kyllä päätös osakkuudesta syntyi molemminpuolisesta luottamuksesta. Kun tunnemme ja tiedämme toistemme osaamisalueet ja vahvuudet, tiedämme että käytännön työt sujuvat. Kun yrityksen toimintamallit heijastelevat omia arvoja toimintaan on helppo lähteä mukaan, Tero Ollikainen toteaa.

Ollikainen täydentää Joroisten Taiteovilla tuotekehityspuolta. Hänellä on puusepän koulutus ja useiden vuosien työkokemus sekä puu- että metallipuolelta. Häneltä löytyy prototyyppien valmistukseen sekä osaamista että kädentaitoja.

—Käsillä tekeminen ja mielikuvituksen käyttäminen tuotteiden kehityksessä on se juttu, joka motivoi. Nykyisessä työssäni toimin tuotantopäällikön tittelillä, mutta käytännössä teen töitä laidasta laitaan niin hallissa kuin asennustöissäkin, Ollikainen kertoo.

Tuotteen pitkä elinkaari on asiakkaan ja ympäristön etu

Asiakkaat haluavat ja osaavat vaatia hyvin erilaisia asioita. Haastavat toiveet ovat kuitenkin Joroisten Taiteovien perusosaamista.

—Kun teemme itse, voimme luoda erikokoisia ja -näköisiä ratkaisuja. Asiakkaan kannalta tämä on etu. Me tiedämme, mitä myymme. Osaamme kertoa, miten tuote toimii ja miten sitä kannattaa huoltaa niin, että se kestää käytössä pitkään. Tuotteiden pitkä ikä ja muunneltavuus ovat myös ympäristöajattelun kannalta tärkeä näkökulma.

Tilanjakajien äänieristys on päivittäisessä käytössä olennaisessa roolissa

Yritysasiakkaat ovat vastuussa laadusta ja toimivuudesta loppuasiakkaille. Jos isommassa kokonaisuudessa oleva yksittäinen tuote ei ole kunnossa, se tahraa helposti rakennuttajan maineen. Alihankintana tehdyissä töissä olemme rakennuttajalle kumppani, joka antaa takuun tuotteille ja viimeistelee työt loppuun asti. Kotimaisena valmistajana olemme loppuasiakkaan tavoitettavissa myös rakennuksen valmistumisen jälkeen.

Meiltä löytyvät yritysasiakkaiden tarvitsemat määräysten mukaiset dokumentit ja asiakirjat. Äänieristysten mittaamista varten olemme kehittäneet laboratorion, jonka avulla voimme kehittää vaadittuja akustisia ominaisuuksia.

Erityisesti tilanjakajilta vaaditaan hyvin erilaisia ominaisuuksia, jotka kestävät jatkuvaa käyttöä. Niiden tulee toimia huolettomasti, olla esteettisesti tilaan sopivia ja toimia akustisesti niin, että äänieristys on sitä mitä on luvattu. Käyttäjän kannalta akustiikka ja äänieristys ovat jokapäiväisessä käytössä isossa roolissa.

Monipuolinen osaaminen kehittää työyhteisöä

Joroisten Taiteovien lähes parikymmenpäinen työyhteisö on pysynyt talossa uskollisesti töissä, mikä on kasvattanut heistä oman alansa huippuosaajia. Hyvässä työyhteisössä osaamisen jakaminen ja auttaminen ovat arkipäivää.

—Kun työyhteisöön palkataan eri alan osaajia, se kasvattaa koko työyhteisön asiantuntemusta. Kun työntekijöillä on laajempi osaaminen, se tuo väistämättä etua koko yrityksen tuotekehitykseen. Kuvien ja teknisten piirustusten lukutaito on ehdoton plussa tässä työssä. Kun osaa lukea piirustuksia, tuotteiden valmistajakin voi varmistaa vielä valmistusvaiheessa, että tuotteesta tulee tarkoituksenmukainen.

Fakta: Kuka Tero?

  • Syntynyt: 1974
  • Kotoisin: Varkaudesta
  • Perhe: 3 lasta
  • Koulutus: Puusepän ja terä- ja laiteasettajan tutkinnot, saha-alan koulutus, kunnossapitoasentajan tutkinto sekä säännöllinen alan kouluttautuminen työn ohella
  • Harrastukset: laskettelu, kalastus, mökkeily, moottori- ja polkupyöräily, hiihto
  • Töissä Joroisten Taiteovilla vuodesta 2009 lähtien