Joron jäljillä – Ja miten sille päädyttiin?

Tästä alkaa menestystarinamme siitä miten uudistamme 80-luvulle jämähtäneen taiteovi-yrityksen toimintatavat täysin. Haluamme näyttää mitä tilanjakotuotteiden pitäisi olla vuonna 2016.
 
Pääset seuraamaan miten melkein miljoonan liikevaihdossa pyörivän yrityksen tiloissa, ensimmäinen käyntikortti ei enää ole 90-luvulla käsin tekstattu kyltti:
Tervetuloa!

 

Ja kun tästä tervetulotoivotuksesta on selvitty niin vuorossa on tämä:
 
joron_jaljilla (3)

 

50 000 painettua esitettä vuodelta ”kuka-tietää”. Uusia, nykyaikaisia ei kannata painattaa, jotta näihin sijoitettu raha ei menisi haaskoon.

Ymmärtänette siis miksi jotain muutosta on tehtävä?

Tavoitteemme on pyrkiä näyttämään samalta kuin tuotteemme:
 
joron_jaljilla (1)

Tämä Joron valmistama päiväkodin siirtoseinä kuvastaa sitä mitä haluamme imagomme olevan; innovatiivinen, rohkea, värikas ja laadukas sekä ennen kaikkea nykyaikainen.

Joro siis on jo joron jäljillä, eikä suinkaan positiivisessa mielessä. Yrityshistoriassa oli takana yksi konkurssi, toinen kolkutteli ovella. Jotain oli tehtävä ja nopeasti.

Petrillä oli historiaa takana 17-vuotta Joron leivissä, vahva visio yrityksen tulevaisuudesta, usko tuotteeseen ja tarvittava määrä hulluutta lähteä noudattamaan näkemystään. Kun rahoittajat sanelivat reunaehdot, oli aika seurata omaa vaistoa.

Syksyisenä päivänä soi puhelin ja mieheni siellä sanoi, että nyt se alkaa. Niin mikä? No projekti Joro. Olihan tämä vaihtoehto pyörähdellyt puheissa pitkään, jo siitä asti kun meidän yhteinen tarina 4,5 vuotta sitten alkoi. Silti asian konkretisoitua hieman polvet notkahti. Niin, nytkö JO?

Tuosta päivästä on nyt kulunut viitisen kuukautta ja yrityskauppa on virallisesti tehty. Omistamme siis 100 % veloista.

Alku on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, sisältänyt vaikeita päätöksiä, hurttia huumoria ja esteitä, joihin on onneksi kaikkiin löydetty kiertotie. Moni palanen on kuitenkin loksahtanut paikoilleen kuin itsestään tai ainakin vahvan verkoston avulla. Yritystoiminnan käynnistyttyä olemme todenneet: ”yhdessä olemme vahvempia” Tämä on ollut ensimmäinen, iso muutos siitä 80-luvun toimintamallista. Ei yritys enää nykyaikana pärjää toimimalla yksin. Menestyäksemme tarvitsemme motivoituneet ja tyytyväiset työntekijät, hyvät kontaktit ja avoimet suhteet sidosryhmiin sekä yhteistyökumppaneihin.

Kun lähdet Joron jäljille, pääset mukaan savolais-varsinaissuomalaisen yrittäjäpariskunnan matkalle menestykseen kaikkine yritysmaailman kiemuroineen.

Ensi viikolla Joron jäljet jatkavat päivän polttavaan aiheeseen: miten vakuutat rahoittajat monen tappiollisen vuoden jälkeen.